Project POVAHO

Verbouwing
Dokterspraktijk
Heist-op-den-Berg

© Leen Wouters Fotografie

Bouwjaar 1975
Oplevering 2019

Integraal toegankelijk
Medische omgeving
Totaalrenovatie

Lichtstraat
Maatmeubilair
Ventilatiesysteem

dokterspraktijk rolstoeltoegankelijk renovatie maatmeubilair

Van Bank naar Praktijk

Dit oude bankkantoor in Itegem (Heist-op-den-Berg) werd volledig gestript tot een grote lege ruimte. Samen met de klant gingen we op zoek naar de perfecte balans tussen ruimte en functionaliteit. Er werden maar liefst 4 dokterskabinetten voorzien die ook voor iedereen toegankelijk zijn.

Alle technieken werden duurzaam vernieuwd en het interieur werd gevormd vanuit een rustgevend concept. De buitenschil werd nageïsoleerd en in een nieuw jasje gestoken met prachtig bronskleurig schrijnwerk. Een echte eyecatcher!

 

dokterspraktijk rolstoeltoegankelijk renovatie drempelloos

“Een dokterspraktijk waar je in alle comfort en rust binnenkomt”

– Bezoeker

dokterspraktijk rolstoeltoegankelijk renovatie drempelloos

Inclusief

De aanpak van de inrichting gaat verder dan rolstoeltoegankelijkheid. Met onze architectuur willen we ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk mensen zo comfortabel mogelijk van de ruimte gebruik kunnen maken. Denk hierbij ook aan ouders met een buggy, kleine kindjes, mensen die niet goed te been zijn, slechtzienden, …

De prikkelarme omgeving van de centrale hal en wachtruimte is voorzien in 2 kleuren en duidelijk aanwezige deurgrepen. Hierdoor is de ruimte goed leesbaar en kan iedereen zijn weg naar de juiste plek vinden.

dokterspraktijk rolstoeltoegankelijk renovatie drempelloos dokterskabinet medische praktijk

Met een gerust hart naar de dokter

Alle praktijken én de circulatie zijn inclusief toegankelijk voorzien. De praktijkruimtes zijn met de beschikbare ruimte ingericht tot een comfortabele plek voor dokter en patiënt.

Veiligheid en comfort staan centraal in dit ontwerp, maar we boeten niet in aan esthetiek. Een medische omgeving moet niet steriel en saai ogen, toch?

dokterspraktijk rolstoeltoegankelijk renovatie drempelloos wachtzaal

“Wat een gemak dat je hier zelfstandig naar de dokter kan, zonder hindernissen.”

– Bezoeker

dokterspraktijk rolstoeltoegankelijk renovatie maatmeubilair

Totaalaanpak

De opdrachtgevers zijn in deze opdracht van A tot Z door onze architecten en interieurarchitecten bijgestaan. De opdracht start met een analyse van het pand, de mogelijkheden en een gedetailleerde opmeting. We zijn jullie betrokken partner tot de laatste lik verf op de muur.

In deze opdracht werd naast de technische werfopvolging ook gekozen voor een volledige opvolging van de werfplanning, de coördinatie van de aannemingen en het budgetbeheer.

Ook plannen voor jouw praktijk?

Contacteer ons