Wie zijn wij?

Team Inclure - Annemie en Wendy architecten

Kantoor

Inclure architecten zijn 2 architecten en 1 interieurarchitect met een passie voor levenslange woningbouw. We zijn gevestigd in Bierbeek – Leuven en staan hier gekend voor onze gedetailleerde totaalaanpak en kennis over aangepast bouwen.

De intensieve samenwerking die we met de klant van bij de start aangaan zorgt ervoor dat jouw wensen worden verfijnd in de gepaste architectuur. Vanuit onze sterke overtuiging dat geen enkele omgeving jou mag beperken, smijten we ons volledig in jouw zorgeloos bouwavontuur.

Samen zoeken we naar jouw ideale woning: voor nu én voor later. Zonder compromissen.

Team Inclure architect Wendy Hoeven

Wendy Hoeven

architect - bestuurder

Vanuit een interesse voor sterk mensgericht ontwerpen, koos ik voor een Master in Universal Design. Na mijn opleiding deed ik ervaring op in de woningbouw, openbare gebouwen, kantoren en appartementsbouw.

In 2013 kwam het inclusief bouwen heel dichtbij toen ik na een ongeluk zelf minder mobiel werd. Ik kwam in een rolstoel terecht en ondervond aan den lijve hoe het is om beperkt te worden door drempels, hindernissen, smalle doorgangen, … Werk aan de winkel voor architecten dus. Zo zag in januari 2016 Inclure Architecten het levenslicht.

Via rolstoelbasketbal leerde ik na mijn ongeluk mijn man kennen die volledig rolstoelgebonden is. Samen hebben we nu 2 jonge kindjes en vormen we geen doorsnee, maar wel een gelukkig en actief gezin!

Na enkele jaren samenwerken stapten Annemie en ik samen in Inclure Architecten BV. Met veel passie en overtuiging, sta ik mensen bij die hun specifieke noden willen omzetten in de ideale woning voor hen. Naast mijn projectwerk hou ik me graag bezig met het stroomlijnen van de kantoorwerking, de administratie en continue bijscholen van mijn kennis rond inclusief design en toegankelijk bouwen.

Mijn persoonlijke ervaring hielp me om mijn expertise als architect uit te bouwen, maar jouw woning draait steeds om jouw verhaal. Ik kijk alvast uit naar onze eerste babbel!

Team Inclure architect Annemie Poortmans

Annemie Poortmans

ir.architect - bestuurder

Sinds 2013 ben ik werkzaam als zelfstandig architect. Als ontwerper en jonge mama, vind ik het evident om mee te bouwen aan een inclusieve wereld, waarin architectuur en comfort hand in hand gaan.

De interesse in inclusief ontwerpen is ontstaan tijdens mijn architectuuropleiding. Aan de KULeuven koos ik enkele keuzevakken binnen het thema en ontwikkelde ik mijn masterthesis  binnen het kader van inclusive design.

Architectuur draait voor mij om meer dan de grote gebaren. Welgekozen ingrepen zorgen voor een wereld van verschil in de toegankelijkheid en de ruimtelijke beleving van een omgeving. Ik wil bouwen met respect voor de bewoner, voor de context én voor het architecturale geheel.

Naast mijn taken als bestuurder, hou ik ontzettend veel van ontwerpen, het tekenwerk en de technische aspecten van de job. Mijn focus en doelgerichtheid zorgen ervoor dat ik deze veelzijdige job vol goesting combineer met mijn rijk gevuld privéleven! Door mijn gestructureerde aanpak ben ik niet snel uit mijn lood te slaan.

Architectuur betekent bouwen voor mensen; dat is mijn grootste drijfveer!

 

Team Inclure interieurarchitect Lore Thijs

Lore Thijs

interieur-architect

Als interieurarchitect focus ik me sterk op het creëren van de ruimtelijke beleving en sferen in jouw woning. Ik zal steeds vertrekken van het karakter van de woning én van de levensstijl van de bewoner om een gedetailleerd ontwerp op maat uit te werken. De esthetiek van een pand combineren met functionele wensen is de enige weg richting een geslaagde levenslange woning!

Als actieve stadsmus hou ik van reizen, gastronomie en cultuur. Mijn open persoonlijkheid en luisterend oor zijn geboeid door ieders verhaal. Als interieurarchitect breng ik dit met passie over naar jouw ontwerp.

Ik sta steeds open voor nieuwe ervaringen en die innovatie voel je ook in mijn werk. Ik volg de nieuwste technieken, afwerking en design op de voet op en inspireer graag ons hele team en de klanten hiermee!