Project VGVV

Nieuwbouw
Tweewoonst - zorgwoning
Zemst

© Leen Wouters Fotografie

Oplevering 2019
E 27

Volledig rolstoeltoegankelijk
Duurzame technieken
Flexibele indeling

Hoog-laag keuken
Hydraulische huislift
Groendaken

nieuwbouw zorgwoning rolstoeltoegankelijk huislift

 

Tweewoonst

De eerste kennismaking was een warm gesprek over de woonnood van een gezin uit Zemst. Een jonge vrouw met een mobiliteitsbeperking kon regelmatig op de hulp van haar ouders rekenen. Ze woonden niet met het gezin samen en dat werd praktisch moeilijker. We zochten samen naar de mogelijkheden in hun bestaande woning, maar de voordelen waren groter binnen het verhaal van een nieuwbouwwoning.

We ontwierpen voor hen een tweewoonst waarin ze voldoende op elkaar kunnen rekenen zonder aan privacy te moeten inboeten. Het resultaat is een gelijkvloerse woning voor de ouders en appartement op de verdieping voor de dochter. Wanneer de gezinssituatie zou veranderen, zou er perfect een switch van appartement kunnen gebeuren, want het geheel is inclusief toegankelijk aangepakt.

nieuwbouw zorgwoning rolstoeltoegankelijk huislift drempelloos

“Dat we zo intensief zouden begeleid worden door een architect, hadden we nooit verwacht”

-Bewoner

 

nieuwbouw zorgwoning rolstoeltoegankelijk huislift drempelloos

Moderne volumes

De woning oogt niet als een tweewoonst, maar als een ruime ééngezinswoning. Dit huiselijk gevoel is vertaald in een tijdloze architectuur. De gevels zijn afgewerkt in een lichte gevelsteen. Het volume met de gemeenschappelijke garage en inkomhal worden benadrukt door de zwarte gevelpanelen.

nieuwbouw zorgwoning rolstoeltoegankelijk huislift drempelloos

Groen op het dak

Een terras op een verdieping mist al snel de aanwezigheid van wat groen. Door de aanleg van een groendak haal je dat tuingevoel letterlijk en figuurlijk naar boven. Een overdekte luifel zorgt ervoor dat je ook op mindere dagen optimaal van je terras kan genieten.

Badkamer op maat

De badkamer is volledig afgewerkt in beton ciré, voegloos en drempelloos. Eenvoudig in onderhoud en gemakkelijk in gebruik! Dit materiaal voelt warm en natuurlijk aan, waardoor jouw badkamer een oase van rust en ontspanning wordt.

Aan de slag met een gelijkaardig project?

Contacteer ons