Project CEDB

Verbouwing
Woning met bijgebouwen
Averbode

© Fotografie Joren Deweerdt
© Fotografie Grégoire De Poorter

Bouwjaar 1921
Oplevering 2017

Rolstoeltoegankelijk
Rechtlijnige circulatie
Totaalrenovatie gelijkvloers

Hoog-laag keuken
Flexibel aanpasbare badkamer
Zwembad op hoogte

rolstoeltoegankelijke woning zwembad hooglaag keuken aanbouw

Verbouwen of nieuwbouw?

Toen de vader van dit gezin na een ongeval plots in de rolstoel terecht kwam, moest er een oplossing gezocht worden voor de nood aan een aangepaste woning. Na een eerste brainstorm bleken er voldoende mogelijkheden om van hun recent gerenoveerde woning een comfortabele thuis voor het hele gezin te maken.

De toegang naar de voordeur ligt in dit project veel hoger dan het straatniveau. Daarom verlegden we de focus naar de achterzijde van de woning en maakten we gebruik van een bestaande toegang langs de achterzijde van het perceel. Het ontwerp heeft hierop maximaal ingespeeld. Er werd een carport voorzien achteraan en de tuin werd toegankelijk gemaakt. De woning zelf werd gelijkvloers gestript en opnieuw ingedeeld om zo plaats te geven aan alle leefruimtes én een gelijkvloerse slaapkamer en badkamer.

rolstoeltoegankelijke woning zwembad hooglaag keuken aanbouw

“Natuurlijk had ik liever gewild dat dit allemaal niet nodig was geweest, maar ik ben erg tevreden met onze samenwerking en met mijn nieuwe huis”

– Bewoner

 

rolstoeltoegankelijke woning zwembad hooglaag keuken aanbouw

Leefkeuken

De keuken is voor veel mensen het hart van de woning en dat is hier niet anders. We vinden het evident dat iedereen de woning zelfstandig en comfortabel moet kunnen en blijven gebruiken, zonder compromissen. In deze nieuwe aanbouw werd een in hoogte verstelbare keuken voorzien die je eenvoudig kan aanpassen aan de persoon die er gebruik van maakt.

rolstoeltoegankelijke woning zwembad hooglaag keuken aanbouw

Parktuin met zwembad

Tuin en leefruimtes vloeien in elkaar over via de drempelloze schuiframen. De tuin werd volledig opnieuw aangelegd waarbij iedereen de hele tuin kan bereiken, ook het nieuwe zwembad.

Het zwembad werd verhoogd geplaatst. De rand van het zwembad is voorzien op zithoogte waardoor je je vanuit de rolstoel zo in het water kan laten glijden.

rolstoeltoegankelijke woning zwembad hooglaag badkamer

“Ze wisten perfect wat ik in mijn situatie nodig had.”

– Bewoner

rolstoeltoegankelijke woning zwembad hooglaag keuken aanbouw open gashaard

Strakke timing

Wij volgen onze projecten steeds van A tot Z op en zoeken de meeste geschikte uitvoerders voor onze klanten. Aangezien het gezin tijdens de werken niet in de woning kon verblijven, was de doorlooptijd van het project van groot belang. Een algemene aanneming met volledige coördinatie en opvolging van de strakke planning, was hier dus een evidente keuze.

Aan de slag met een gelijkaardig project?

Contacteer ons